Nu står Jeepen ensam i ödemarken.

Kommer ingen vart.

Vi sitter i husvagnen en mil därifrån och kommer inte heller någon vart.

Igår vid femtiden tog lillasyster Ingegerd och jag en liten utflykt från campingen i Laugarvatn, runt Tingvallavatn och till Geysir.

När vi var framme och skulle parkera började det vina konstigt och motorn snurrade men inte hjulen.

Jag försökte lägga in 4-hjulsdrift och lågväxel utan resultat. Bilen stod där halvvägs in på parkeringen.

Bara till att ringa bärgare. Men eftersom det var fredag eftermiddag tog det några timmar innan bärgaren kom. Under tiden hade bärgaren lyckats få tag på Jeepverkstaden i Reykjavik och dom lovade titta på bilen på måndag och göra upp en plan. Bärgaregubben meddelade att verkstaden inte kunde ta bilen förrän dom öppnade, så vår stackars Jeep fick stå kvar på tvärsen vid Geysir.

Han kom med sin egen bil och skjutsade oss till husvagnen och hade ringt en biluthyrningsfirma så dom skulle leta fram en bil med dragkrok. Det skulle nog fixa sig på måndag.

Verkstaden är fullbokad, men förhoppningsvis kan dom fixa felet innan båten skall gå från Seydisfjordur på andra sidan Island.

Så nu gäller att roa sig så gott det går tills vi kan röra på oss igen. Vi har DVD-filmer och böcker så det räcker och konserver att äta.

Som tur är så är det vackert väder.

Det kunde varit värre. Vi har ju kört runt i ödemarkerna utan telefontäckning och på vägar där bärgare har haft svårt att ta sig fram.